Cele mai tari sedii de birouri din lume – Amenajari birouri inedite

Angajatii a 15 companii de top din industria IT petrec multe ore la birou. Din aceasta cauza si pentru a fi siguri ca salariatii lor au toate conditiile necesare pentru a lucra, managerii companiilor au aprobat transformarea spatiilor prin amenajari birouri inedite.

amenajari-birouri-1

Google, Groupon, Bloomberg si Facebook se numara printre cele mai mari companii care au permis angajatilor sa isi dezvolte creativitatea la locul de munca si au transformat radical spatiile folosind ideile atipice ale acestora despre amenajari birouri, scrie Business Insider.

Bloomberg se numara printre putinele companii care au doua lifturi curbe in cladire, iar complexul Google din Pittsburgh are un hamac imens in care salariatii se pot relaxa.

idei-amenajari-birouri-2

Facebook a investit o suma considerabila de bani in amenajari birouri si pentru modernizarea salii de mese, in timp ce sediul Groupon are o camera special amenajata pentru un erou imaginar.

design-interior-amenajari-birouri-3

Skype uimeste vizitatorii prin designul inedit folosit la amenajari birouri. Angajatii Skype s-au obisnuit, deja, cu becurile uriase care coboara din tavan, cu fotoliile albastre, confortabile sau cu zecile de ecrane LCD pe care este afisat logoul Skype.

amenajari-birouri-4Sediul Etsy este si acum „protejat” de o bufnita inalta de aproape trei metri, facuta din carton. Angajatii blogului Etsy au, in redactie, doi caini si prefera sa pastreze la vedere toate obiectele personale. Etsy este cel mai mare site care comercializeaza obiecte de artizanat. Cifra de afaceri a blogului a fost, in 2011, de 314 milioane de dolari, mult peste 180 de milioane, cat fusese cu an in urma.

amenajari-birouri-5

Airbnb, un startup care a ajuns la o valoare de piata de 1 miliard de dolari, se numara printre companiile cu cele mai ospitaliere birouri din sedii centrale. Site-ul airbnb ofera utilizatorilor posibilitatea sa gaseasca spatii de cazare din orice tara doresc. In urma cautarilor efectuate pe site apar poze si detalii ale celor mai bune hoteluri din destinatia turistica selectata.

amenajari-birouri-6

Bloomberg LP este in prezent cea mai mare companie de stiri si informatii financiare din lume si genereaza miliarde din actiuni, in fiecare an. Marea majoritate provin din tranzactionarea informatiilor financiare, prin intermediul terminalelor software, pentru 20.000 de dolari anual.

Sediul central de birouri din New York se afla intr-o cladire cu 55 de etaje. Partea superioara a cladirii face parte din sectorul rezidential si poate fi inchiriata. Printre chiriasii celebri se numara Beyonce, Johnny Damn si Jack Welch.

Autor: Alexandra Grigore
Sursa: business24.ro