Eco design interior nu este doar o alegere sanatoasa, ci si una estetica, si designerii acorda o atentie sporita in ultima perioada acestui stil.
Principala caracteristica a acestui stil este utilizarea in exclusivitate a materialelor ecologice. Exista o gama foarte mare de produse naturale care pot fi folosite la un eco design, cum ar fi lemnul, stuful, hartia, textilele din bumbac, dar si elemente precum pietrele de rau, plantele sau nisipul.

eco-design-interior-1

Studio Insign

Interioarele decorate in stilul eco design sunt, in general, aerisite, cu putine piese de mobilier, dar care se remarca prin originalitatea formelor. Piesele de mobilier eco sunt frumoase tocmai prin formele neconventionale pe care le au.

eco-design-interior-2

Galeriile Noblesse

„Fie ca vorbim de scaune in forma de buturugi, cu un aspect nefinisat sau de mobilier eco pentru living realizat din lemn natural si cu accesorii din textile organice, piesele stil eco design trebuie integrate corespunzator in interior. Cromatica este foarte importanta pentru a conferi o stare de liniste, dar si pentru a sugera si mai mult comuniunea intre omul modern si natura.
Astfel, se va opta pentru culori inspirate din mediul inconjurator, precum nisipiu, maron, crem, cu accente de orange, verde, galben, la tapet din stuf sau din hartie reciclata si la covoare din materiale organice, eventual realizate in mod manual”, a declarat Loredana Preda, general manager Galeriile Noblesse, pentru Business24.

eco-design-interior-3

Galeriile Noblesse

Daca doresti, poti contura acest stilul eco design prin corpurile de iluminat cu abajururi naturale, cu pereti placati cu piatra sau lemn si multa, multa imaginatie.

design-interior

decosieco.ro

Autor: Oana Bucurenciu
Sursa: business24.ro