In ziua de azi, cele mai multe piese mobilier au depasit cu mult granitele simplei functionalitati. Un pat, un fotoliu sau o masa trebuie sa reprezinte nu doar locul unde iti desfasori o anumita activitate, ci si o oaza de confort si un prilej de desfatare vizuala.

Iar designerii de piese mobilier se intrec in a ne oferi noi modele cat mai captivante care sa transforme cu multa imaginatie si ingeniozitate un obiect functional intr-unul decorativ.

Iata cateva dintre cele mai interesante piese mobilier prezentate de weburbanist.com.

Piese mobilier: Paturi

Daca tot ne petrecem o treime din viata dormind, de ce sa nu facem din aceste piese mobilier un punct central al locuintei noastre, prin achizitionarea unor modele deosebite atat ca design cat si ca functionalitate? Primul model pe care vi-l prezentam se intituleaza „Nor” si este creat de firma Lomme. Are o forma eliptica si este echipat cu o instalatie de „terapie prin lumina”, ceas desteptator, o saltea cu spuma si un iPhone special adaptat.

piese-mobilier-1

Foto: weburbanist.com

Al doilea este un hamac special, parca venit din … viitor.

piese-mobilier-2

Foto: weburbanist.com

Piese mobilier: Scaune si fotolii

Un corespondent al hamacului anterior este fotoliul prezentat mai jos, daca poate fi numit fotoliu. „Instalatia” supermoderna a acestei piese mobilier este cu siguranta pe cat de comoda pe atat de utila.

piese-mobilier-3

Foto: weburbanist.com

Sigur, un scaun nu ne ofera confortul unui fotoliu dar asta nu inseamna ca trebuie sa il desconsideram si sa nu fim preocupati de aspectul lui. Dimpotriva, scaunele pot imbunatati sau, din contra, distruge armonia unei incaperi.

Iata doua scaune, pentru Ea si pentru El, prezentate de Fabio Novembre. Stil, senzualitate, minimalism in materie de piese mobilier.

piese-mobilier-4

Foto: weburbanist.com

Contrapunctul clasic vine de la Wisteria, care ne ofera cateva modele uimitoare de piese mobilier din lemn, pe cat de solide pe atat de rafinate.

piese-mobilier-5

Foto: weburbanist.com

Piese mobilier: Mese

Asezata de obicei in mijlocul incaperii principale, masa devine o piesa mobilier care atrage atentia imediat tinand cont ca, de obicei, in jurul ei se strang musafirii.

O masa care pare ca pluteste in aer sub bagheta unui iluzionist este cea prezentata mai jos, realizata in intregime din foite de acril.

piese-mobilier-6

Foto: weburbanist.com

Si inca o data lemnul revine cu uimitoarea lui caldura si simplitate naturala.

piese-mobilier-7

Foto: weburbanist.com

Sursa: ziare.com