Mansardarea casei – solutia pentru marirea spatiului

Mansardarea casei e solutia perfecta in cazul in care doresti sa maresti spatiul locuibil al casei tale si spatiul aferent constructiei nu iti permite extinderea pe orizontala.

mansardarea-casei-4

Mansarda reprezinta spatiul functional cuprins intre invelitoare si ultimul nivel al unei cladiri, care asigura respectarea cerintelor de siguranta, protectie si confort corespunzătoare utilizarii specifice (de locuire). Mansarda se include în numarul de niveluri supraterane.

Ce presupune mansardarea casei

Mansardarea trebuie sa se tina cont de o serie de factori si anume sa se asigure:

mansardarea-locuintei– conditii de functionalitate;
– rezistenta si stabilitatea acoperisului mansardat;
– exploatarea spatiului mansardat în conditii de siguranta;
– protectia impotriva focului;
– conditii de iluminare si ventilare naturale eficiente;
– izolarea termica si hidrofuga corespunzătoare;
– protectia impotriva zgomotului.

mansardarea-locuintei-1Inainte de a incepe mansardarea ai nevoie in primul rand de autorizatia de constructie si de un proiect de arhitectura. Acest proiect trebuie intocmit in concordanta cu constructia deja existenta, astfel incat sa nu se creeze discrepante de imagine intre elementele constructiei. De asemenea, se va face un proiect de rezistenta. Se va verifica daca spatiul construit poate suporta construirea unei mansarde sau e nevoie de elemente de rezistenta suplimentare.

Mansardarea cu materiale naturale

mansardarea-locuintei-2O varianta mai ieftina si mai usor de realizat este construirea unei mansarde din lemn. Mansarda din lemn, pe langa costurile mai reduse fata de o mansarda cu structura metalica, are avantajul de a reduce considerabil si sarcinile asupra constructiei.
Daca preferati materialele naturale pentru constructii, optati pentru mansardarea cu lemn.