Skip to content

Mobilier exotic: Perfect pentru interior si exterior

mobilier exotic

Design-ul exotic a fost considerat in trend in 2012, iar daca te orientezi catre un astfel de stil poti opta pentru mobilier exotic din rattan, din bambus sau din zambila de apa. In fond, alegerea stilului in care va fi decorata locuinta este primul pas pe care il faci catre o amenajare reusita.

Contrar parerii celor care considera ca aceste materiale sunt potrivite pentru exterior, designerii demonstreaza ca acest mobilier exotic se integreaza perfect si la interior.

Bineinteles, este ideal daca piesele de mobilier sunt insotite de accesorii si finisaje din aceeasi gama. In general, un mobilier exotic are influente orientale si asiatice.

mobilier-exotic-1

„Un design exotic, indiferent daca este adoptat la interiorul sau la exteriorul casei, fascineaza atat prin designul fiecarei piese de mobilier exotic in parte, cat si prin culorile sale. Nuantele calde, de la pamantiu pana la crem, caracteristice zambilei de apa sau bambusului pot fi completate de culori puternice ale tesaturilor care se alatura acestora.

Deoarece design-ul exotic este unul inspirat de natura, din amenajare nu trebuie sa lipseasca accesoriile care sa completeze aspectul conferit de mobilier exotic. Toate aceste detalii pot fi regasite si in colectiile propuse de Galeriile Noblesse. Fie ca este vorba de Tresillos, Comedores sau Outdoor, colectiile de mobilier exotic pentru 2012 sunt pline de culoare si rafinament, produsele fiind exclusiviste”, declara Loredana Preda, administratorul Galeriile Noblesse.

mobilier-exotic-2

Pentru un interior in acest stil nu sunt suficiente doar piese de mobilier exotic, ci intreaga incapere trebuie sa fie decorata astfel.

Pe pereti ar trebui sa existe picturi sau imagini de fundal reprezentand animale, plante si simboluri din China sau India.

Podelele sunt, de cele mai multe ori, din lemn, cu finisaje lucioase, lacuite, iar pentru un astfel de stil exotic se preteaza doar mobilier exotic de calitate superioara.

mobilier-exotic-3

Cum in sezonul cald petreci mai mult timp pe terasa sau in gradina, specialistii internationali in design au creat piese de mobilier exotic care pot fi integrate perfect afara, creand o atmosfera intima si in acelasi timp eleganta.

Deoarece este foarte bine tratat, acest mobilier exotic nu se deterioreaza si, la finalul verii, il poti integra cu usurinta in living sau in zona de recreere a casei.

Sursa: business24.ro