Matei Suciu, designer: „Mobilierul ideal te face să crezi că a fost creat pentru tine“

matei-suciu-designer-mobilierul-idealMatei Suciu a fost desemnat cel mai bun designer de mobilă la BIFE 2012, târgul de profil care s-a desfăşuratla Romexpo.

 

Ce sfaturi dai despre decorarea unei încăperi? Mobilierul este un accesoriu sau este chiar mediul în sine?

Interiorul trebuie să răspundă în primul rând scopului pentru care a fost creat. Dacă este o bucătărie, atunci va trebui să te facă să găteşti cu bucurie, să aibă „sare şi piper”. Dacă este un hol de hotel, trebuie să simţi că eşti un oaspete. Mobilierul este necesar, iar ca orice lucru necesar, devine parte din viaţa ta şi îţi defineşte felul în care trăieşti, te odihneşti, cum mănânci, cum socializezi. Mobilierul ideal te face să crezi că a fost creat pentru tine.

Lumea trebuie să-şi aleagă mobilierul care o reprezintă sau pe cel la care visează? Ce spune mobilierul despre proprietar?

mobilierul ideal te reprezintaMobilierul rămâne poate cel mai puternic comunicator al personalităţii noastre. Pe de altă parte, mobilierul este un produs ce poate crea identitate. Ce este modern nu este întotdeauna modern, iar ce este comod poate nu este întotdeauna ceea ce vrem să comunice. Cred că trebuie, pur şi simplu, să simţi bucurie atunci când ai mobilierul care trebuie. Bucuria vine din funcţionalitate, din confort, calitate şi din ce îţi transmite personal, ca utilizator individual.

Cum evităm să cădem în capcana de a avea o casă superutilată, care „dă bine”, dar fără personalitate şi căldură?

Mobilierul trebuie să-ţi îmbunătăţească viaţa. Trebuie să simţi asta. Atunci ai ales ce trebuie. Imaginaţi-vă că nu aţi avea niciodată musafiri şi aţi rămâne singuri cu mobilierul. Aţi avea ce să vă spuneţi?

Autor: Sinziana Ionescu
Sursa: adevarul.ro

Fragment din interviu. Pentru detalii despre Matei Suciu, despre munca si inspiratia unui designer de mobilier premiat, ce spune el despre tendintele in domeniu si piata din Romania, cititi articolul cu acelasi nume din adevarul.ro.