Stilul baroc de design interior iti va aduce un aer regal in casa, iar atmosfera o poti definitiva alegand unul din stilurile Ludovic care ti se potriveste: barocul timpuriu, din timpul domniei lui Ludovic al XIII-lea, barocul de tranzitie, din perioada Ludovic al XIV-lea si rococo, din timpul lui Ludovic al XV-lea.

stil-ludovic-design-interiorFoto: Galeriile Noblesse

„Stilul baroc frantuzesc este unul dintre cele mai apreciate astazi in design interior datorita nobletii si maiestuozitatii pieselor de mobilier care prin unicitatea lor devin adevarate opere de arta. Ceea ce atrage atentia asupra amenajarilor impunatoare si luxoase asemanatoare celor de la curtea Regelui Soare sunt simetria, rigoarea, policromia, ornamentele brodate cu foite din aur sau argint, dar mai ales calitatea materialelor folosite, de la lemnul de tec, meh, nuc, mahon si palisandru pana la marmura si matase.

stil-ludovic-design-interior-2Foto: Galeriile Noblesse

O alta caracteristica de care trebuie sa tinem cont in design interior daca ne dorim un interior fastuos este accentul pus pe detalii, pe liniile curbate si pe statura impunatoare a scaunelor din lemn cu brate, comodelor cu model arlechin, consolelor sau patului cu baldachin rectangular sau scurt, care se opreste deaupra patului si este realizat din dantele si franjuri de matase, viu colorati. Cea mai utilizata culoare in design interior ramane totusi caramiziu-auriu”, sustine Loredana Preda, General Manager Galeriile Noblesse.

stil-ludovic-design-interior-3Foto: Galeriile Noblesse

Fiecare stil baroc are atuurile sale si fiecare dintre ele iti va transforma interiorul intr-unul inedit, tocmai de aceea Business24 iti prezinta cateva detalii despre fiecare, pentru a-ti face o idee despre ce iti doresti pentru casa ta.

stil-ludovic-design-interior-4Foto: Galeriile Noblesse

Stilul de design interior din perioada domniei lui Ludovic al XIII-lea are influente din Italia, iar decorarea este greoaie. Piesele de mobilier sunt din lemn masiv, tapiteria pretioasa cu motive florale, iar picioarele scaunelor au forma de „H”.

Stilul Ludovic al XIV-lea impune tapiterie din materiale scumpe, precum brocart, damasc, satin, piele sau velur. In plus, mobilierul specific acestui stil de design interior este realizat din nuc, par, stejar, abanos, sau oricare alta specie exotica inchisa la culoare.

Mai departe, o casa decorata in stilul Ludovic al XV-lea va insemna o evidentiere a structurii lemnoase a mobilei, cu linii curbe, din lemn de nuc, fag, stejar, paltin, mahon, trandafir si altele.

Mobilierul specific acestui stil de design interior este sculptat, pictat si aurit. Scaunele au picioarele usor curbate iar patul nu mai are baldachin, ci doar o consola din care pornesc draperiile.

Exista si stilul de design interior Ludovic al XVI-lea, in care mobila are picioare lungi, spatare ovale, rotunde sau dreptunghiulare, sculptate. Un element specific acestui stil este biroul cilindru, cu usi laterale si sertar.
Autor: Oana Bucurenciu
Sursa: business.ro