Alege stilul minimalist pentru interioare de lux

Creeaza un spatiu in stilul minimalist autentic la tine acasa folosind mobilier simplu, dar extrem de valoros, care exprima arta doar prin liniile si formele sale. Bucataria si baia, de asemenea, sunt niste spatii care capata un aer extravagant prin piesele intr-o singura culoare sau cele naturale din lemn.

stilul-minimalist-2

Foto: Galeriile Noblesse

Stilul minimalist a aparut inca din 1950 ca o manifestare artistica, urmand ca apoi sa se manifeste in amenajarile de interior.
Concret, amenajarile interioare minimaliste mizeaza pe descoperirea de noi valente a jocului de lumini si texturi.

stilul-minimalist-1

Foto: Galeriile Noblesse

Paleta coloristica in stilul minimalist este una redusa, dominanta este non culoarea alb, apelandu-se la nuante monocrome sau bej, crem, cafe au lait, care sa redea tendinta actuala a stilului si anume o evolutie din zona rece (alb/negru specific anilor ’70-’80) spre abordarea contemporana, redarea naturalului, intervenind astfel si nuantele de verde, turcoaz, insa pastelate.
Stilul minimalist nu se rezuma la constrangeri decorative, putand fi interpretat ca o modalitate de crearea a intregului spatiu ca un obiect de arta care sa redea o stare de liniste si calmitate, spatiul respira prin nonaglomerarea elementelor decorative si este ideal pentru amenajarea dormitorului pe acest stil.
Stilul minimalist se adreseaza persoanelor ordonate, implicand astfel o abordare simpla unde accentele cad pe mobilier, rezumandu-se la linii si forme care in sine definesc elementul artistic.

Stilul minimalist si in bucatarie

stilul-minimalist-3

Foto: Galeriile Noblesse

In zona de bucatarie accentele cad pe corpuri de mobilier geometrice suspendate care mascheaza diferite aparaturi electrocasnice iar altele sunt vizibil expuse, devenind astfel adevarate obiecte decorative.

Mobilier de baie, in stilul minimalist

stilul-minimalist-4

Foto: Galeriile Noblesse

Tratarea bailor poate fi una deosebita, nuantele putand fi monocrome sau usor orientate catre cele naturale de lemn.

Corpurile de iluminat, element esential pentru o incapere in stilul minimalist

Lumina joaca un rol cheie in definirea stilului minimalist, corpurile de iluminat ajung a fi ele insele opera de arta care prin simplitate si design uimesc.
Spatiul minimalist este gandit ca un concept definit de claritate, bun gust care sa confere senzatia de calmitate si relaxare intr-o maniera artistica.

Sursa: Business24.ro